Офіційна версія слідства з розслідування вбивства Нємцова не витримує критики

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 11.03.2015 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24722

Справжній вбивця Бориса Нємцова не затриманий, хоча російським силовикам відома його особа/

Це стверджує "Новая газета".

За інформацією журналістів, які критикують поширювану версію про вбивство на грунті релігійної нетерпимості, російські силовыки ще в середині минулого тижня зробили доповідь президенту Росії щодо справи про вбивство опозиціонера.

У доповіді нібито йшлося про існування "розстрільного списку", в який включені крім Бориса Нємцова Олексій Венедиктов, Михайло Ходорковський і, ймовірно, Ксенія Собчак. Швидше за все, по кожному з фігурантів цього списку працює не одна група, а, як прийнято у кілерів з Чечні, мінімум дві - так званий тендер, пише НГ.

Більш того, у статті затверджуються, що в доповіді були названі імена деяких виконавців та прізвище організатора вбивства, причому це не затриманий раніше Заур Дадаєв.

"Звуть ймовірного організатора Руслан, звання - майор. Його прізвище відоме президенту, і саме його допитували в Грозному в понеділок, не допустивши витоку в пресу, але натякнувши, що близький родич Руслана - високопоставлений чеченський силовик. Це прізвище відоме і нам, але ми не будемо його називати, пам’ятаючи про презумпцію невинуватості. І взагалі - прізвище це відома вже десяткам, якщо не сотням, співробітників МВС, ФСБ і СК", - пишуть журналісти НГ.

Цей Руслан нібито теж служив у батальйоні "Північ" і був неодноразово нагороджений. Потім він переїхав до Москви, де працюють два його дядька, один з яких одного разу був затриманий зі спеціальною зброєю і фігурував у справах про двох гучних убивствах. Тепер же він нібито пов’язаний з політикою.

Інший дядько "Руслана" зараз також займає політичною діяльністю. "Прізвища двох дядьків теж відомі президенту, як і те, що вони дуже близькі до Рамзана Кадирова", - пише газета.

Третій дядько передбачуваного вбивці займає високий пост в Шелковському РВВС Чечні, де колись служив заарештований за підозрою у вбивстві Бориса Нємцова Эскерханов.

Офіційно в Кремлі існування такого доповіді спростовують. "Мені невідомі деталі всіх доповідей правоохоронних і силових служб. Так, і неможливо розголошувати", - заявив в середу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Ехо Москви". Питання про існування "розстрільного списку", який нібито включено ряд російських політиків і журналістів, він назвав абсурдним.

Напередодні Заур Дадаєв, якого звинувачують у вбивстві Нємцова, заявив, що насправді він невинний.

"Весь час кричали: "Ти вбив Нємцова?". Я відповідав, що ні. У момент затримання я був з товаришем, з моїм колишнім підлеглим Русланом Юсуповим. І вони сказали, що якщо я зізнаюся, то його відпустять. Я погодився. Думав, його врятую, і мене до Москви довезуть живого. А то б сталося зі мною теж, що з Шавановым. Адже він нібито підірвався на гранаті", - повідомив Дадаєв під час відвідування його камери правозахисниками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.