НАТО не втручатиметься в російсько-український конфлікт, але забезпечить Києву політичну підтримку

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.03.2015 12:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24738

Україна не входить у зону відповідальності північноатлантичного Альянсу, і він не буде втручатися в український конфлікт.

Про це аявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Україна не є членом НАТО, між Україною та членами НАТО є різниця, альянс гарантує безпеку тільки своїм членам", – сказав Столтенберг в Лондоні в інтерв’ю телеканалу Sky News.

Генсек зазначив, що "Україна не входить в зону відповідальності НАТО" і роз’яснив: "Ми відповідаємо за захист і оборону наших союзників, а ніхто з них не піддається атакам".

"Однак ми жодним чином не можемо погодитися і прийняти те, що робить Росія в Україні, саме тому ми забезпечуємо Києву серйозну політичну підтримку", – заявив Столтенберг.

Він зазначив: "Зараз найважливішою є підтримка виконання мінських угод, що стосуються припинення вогню, гарантій відведення озброєнь від лінії фронту, здійснення контролю над цим процесом".

В інтерв’ю газеті Gardian генсек НАТО повідомив, що несподівані, безпрецедентні і дивні військові навчання не можуть сприяти стабільності.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначав, що світ стоїть перед зміненою безпековою ситуацією в Європі, у відповідь НАТО запроваджує найбільше з кінця холодної війни підсилення альянсу.

Раніше генсек НАТО заявляв, що Росія порушує кордони сусідів.

Як повідомлялося раніше, Столтенберг відкинув звинувачення Владіміра Путіна в існуванні "натівського легіону" на Донбасі. За його словами, навпаки, існують російські збройні сили, що діють на території України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.