Скандальне зникнення Путіна нагадало про часи Єльцина

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 17.03.2015 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24742

Експерти переконані, що Путін зникав через політичні проблеми, оскільки його поява тривала лише 15 хвилин.

Президент Росії Владімір Путін розвіяв чутки про свою смерть і навіть пожартував, що "без пліток було б сумно". Але його перша за 10 днів поява на публіці тривала лише 15 хвилин, після чого він знову зник, не вийшовши на протокольний спільний брифінг з президентом Киргизстану, хоча журналісти чекали.

Про це сьогодні пише видання Financial Times, додаючи, що нинішня поведінка Путіна нагадує часи президентства Бориса Єльцина.

Колишній президент Росії теж на довго зникав через проблеми зі здоров’ям чи алкоголізм, а в Кремлі намагалися це ретельно приховати. Сам Путін теж ховався від громадськості принаймні двічі. Вперше це сталося в 2000 році, коли затонула атомна субмарина "Курськ" і загинув весь екіпаж. А вдруге президент Росії несподівано зник у 2002 році, коли терористи в Москві захопили театр і взяли заручників. Але ці його "переховування" не тривали так довго, як зараз, а Кремль не вигадував історії, щоб пояснити, де подівся президент.

Критик влади Росії Станіслав Бєлковський вважає, що скандальне зникнення Путіна все ж таки пов’язане з серйозними політичними проблемами. На його думку, президенту після вбивства Бориса Нємцова "доводиться обирати між начальниками спецслужб і Рамзаном Кадировим". Видання нагадує, що вчора російські слідчі остаточно відкинули версію, що вбивство Нємцова було замовним і прийняли за основу версію про релігійні чи політичні переконання. "Таким чином стає зрозумілим, що Путін став на бік Кадирова і збирається його далі прикривати", - йдеться в статті. "Мені здається, що в Путіна дуже серйозні проблеми, інакше як пояснити це довготривале зникнення з публічного життя, яке супроводжувалося недуже надійними історіями на державному телебаченні. Сумнівів можна було б уникнути, якби не було стільки ляпів", - сказав Бєлковський. Він також додав, що лікування грипу "не вимагає такої конфіденційності".

Видання Rzeczpospolita також писала, що поява Путіна на публіці не дає відповіді на питання, чому він зникав.

Видання The Times писало, що Путін не хворий, а наляканий. Російському президенту порадили залишатися вдома до тих пір, поки не буде поставлена крапка в справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова. У Кремлі розглядають розправу над помітним критиком влади як провокацію проти режиму. Владімір Путін скасував свій візит в Казахстан, це пов’язано з хворобою президента РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.