Росія перекидає в Крим стратегічні бомбардувальники

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.03.2015 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24744

Росія під виглядом навчань перекидає в Крим стратегічні дальні бомбардувальники Ту-22М3 і тактичні ракетні комплекси “Іскандер” в Калінінградську область.

Стратегічний бомбардувальник Ту-22М3

Про цю "раптовій перевірці" повідомляє ТАСС, з посиланням на джерело в Міноборони Росії.

"У ході проведеної раптової перевірки бойової готовності Збройних сил в Крим будуть перекинуті стратегічні ракетоносці Ту-22М3", - сказав співрозмовник.
Крім того, винищувачі і бомбардувальники перебазуються під Калінінград.

"Сухопутне угруповання на Балтиці буде посилене ракетними комплексами "Іскандер" Західного військового округу, доставку яких здійснять великі десантні кораблі Балтійського флоту", - зазначило джерело.

"Раптова перевірка боєготовності" Північного флоту, низки підрозділів Західного військового округу і ПДВ почалася напередодні, 16 березня, і триватиме до 21 березня.

У ній беруть участь 38 тисяч військових, 3,36 тисячі одиниць озброєння та військової техніки, понад 55 бойових кораблів і підводних човнів, а також 110 літаків і вертольотів.

Як відомо, раніше Росія погрожувала розмістити в Калінінградській області тактичні ракетні комплекси "Іскандер" у відповідь на розгортання системи ПРО НАТО в Європі.

Ракетоносці Ту-22М3 здатні нести ядерну зброю.
Україна також мала на своєму озброєні такі літаки, але знищила їх після того, як відмовилась від ядерної зброї під гарантії підписантів Будапештського меморандуму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.