Своя рука - владика: Азаров призначив собі надмірну пенсію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.03.2015 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24745

МВС розслідує факт можливої переплати пенсії екс-прем’єр-міністрові Миколі Азарову на суму 585 тис. грн за шість років.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Згідно з повідомленням, у період з 2008 року по 2014 рік високопосадовцю незаконно виплатили пенсію з переплатою у 585 тис. грн.

«Установлено, що службові особи Пенсійного фонду України у 2014 році, діючи за попередньою змовою з екс-прем’єр-міністром України Азаровим Миколою Яновичем, вчиняли розтрату бюджетних коштів», – повідомили у прес-службі.

Також повідомили, що наразі здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. Максимальна санкція за вказаною статтею передбачає 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, військова прокуратура підозрює Азарова у махінаціях із «Антоновим».

Також нагадаємо, що 12 січня Інтерпол оголосив у розшук екс-президента Віктора Януковича, екс-прем’єра Миколу Азарова та низку інших українських екс-чиновників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.