В Україні немає громадянської війни, зате є широка участь Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.03.2015 19:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24747

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з питань політичних наслідків конфлікту в Україні Крістіна Зеленкова заявляє про значну участь Росії в конфлікті на Донбасі.

«Російська участь не обмежується постачанням важкої зброї і бійців (чи то на «добровільній» основі, чи то звільнених зі Збройних сил або таких, що пішли у відпустку, або у вигляді регулярної армії), вона також представлена в командному складі і процесі політичного ухвалення рішень», – мовиться в опублікованій сьогодні інформаційній записці Зеленкової за результатами її візиту до України 15–18 лютого цього року.

За її словами, російська участь також проявляється у формі «широкої пропагандистської війни», що є не менш небезпечною, ніж звичайна війна, оскільки заважає примиренню і побудові довіри.

«Українських ЗМІ немає на Донбасі, і російська пропаганда стверджує, що неонацисти воюють із мирним людьми», – мовиться в документі.

Зеленкова нагадала, що сили, які обвинувачують у неофашизмі, не здобули підтримки на попередніх парламентських виборах у країні.

«Абсолютно ясно, що ніякої «громадянської війни» у східних регіонах України немає. Немає ніяких релігійних чи етнічних підстав для конфлікту, як це бувало в інших частинах світу», – наголошується в документі.

Щодо річниці проведення так званого «референдуму» 16 березня у Криму, за результатами якого минулого року Росія анексувала півострів, доповідач заявила, що доки незаконна анексія Криму не переглянута, не може бути повернення до звичайних відносин із Росією і, зокрема, не можуть бути зняті санкції, запроваджені проти Москви.

Зеленкова планує підготувати проект доповіді для розгляду на засіданні Комітету з політичних питань і демократії в травні або червні.

Росія заперечує участь своїх військових у конфлікті на сході України, в чому її звинувачують Захід і Київ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.