Український парламент схвалив звернення до ООН та ЄС щодо миротворців на Донбасі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.03.2015 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24748

Парламент більшістю голосів підтримав звернення до ООН та Євросоюзу з проханням надіслати миротворчі місії для підтримання миру і стабільності на Донбасі, а також депутати .

За це проголосували 341 нардепів.

«Схвалити звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки», – йдеться у тексті постанови.

Також постанова містить два додатки зі зверненнями від імені президента Петра Порошенка окремо до Ради ЄС та до Радбезу ООН з проханням надіслати на Донбас місії з попередньої оцінки ситуації.

Як повідомлялося, президент вніс до Ради звернення щодо мирортворців ООН.

Нагадаємо, 13 березня ООН підтвердила отримання запиту про введення миротворців на Донбас, однак для прийняття рішення потрібна резолюція Ради безпеки.

У МЗС РФ раніше вже заявили, що Росія накладе вето на введення миротворців ООН в Україну.

Як зазначалося, 2 березня президент увів у дію рішення РНБО про миротворців, указ набрав сили з моменту опублікування.

Крім цього, 18 лютого Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.

Нагадаємо, 19 лютого президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Владіміра Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас. Водночас він зауважив, що Україна не погодиться на введення російських військ у складі миротворчого контингенту ООН.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.