У Росії почали масштабні військові навчання

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 18.03.2015 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24752

Більше 20 кораблів Балтійського флоту почали раптові навчання з виходу в море для відпрацювання артилерійської стрільби, протичовнової і протиповітряної оборони.

"У морі кораблі Балтійського флоту об’єдналися в декілька тактичних угруповань і перебувають у готовності виконати завдання за призначенням - протичовнової і протиповітряної оборони, протимінного забезпечення, а також провести контрольні ракетно-артилерійські стрільби по різним типам мішеней, що імітують морські і повітряні цілі", - повідомляє прес-служба Західного військового округу по Балтійському флоту.

Навчання розгорнули і на Тихоокеанському узбережжі Росії. Мотострілків на Сахаліні підняли по тривозі. За підтримки армійської авіації вони відпрацюють протидесантну оборону узбережжя, повідомило управління прес-служби і інформації Міноборони.

Як повідомляє міністерство оборони РФ, привели до повної боєготовності морську піхоту в Краснодарському краї в 60 кілометрах від Керченської протоки - солдати будують фортифікаційні споруди.

"Особовий склад відпрацьовує завдання протидії умовним диверсійним групам і авіації умовного противника", - йдеться в повідомленні військового відомства.

Демонстрація сили

У понеділок позапланова перевірка боєготовності почалася на Північному флоті. У маневрах беруть участь 38 тисяч військовослужбовців, 3360 одиниць військової техніки, 41 бойовий корабель, 15 підводних човнів, 110 літаків і вертольотів.

У Євросоюзі активізацію російської армії і флоту сприймають як спробу продемонструвати силу.

Прем’єр-міністр Польщі Єва Копач назвала російські військові маневри спробою вплинути на рішення Європейської ради про продовження або посилення санкцій проти Росії.

’’Росія зробила цей жест перед засіданням Ради Європи. Це спроба вплинути на рішення Ради Європи щодо розширення або введення нових санкцій відносно Росії ’, - заявила пані Копач.

У вівторок російські агенції з посиланням на джерела в міністерстві оборони Росії повідомили про нібито підготовку перекидання ракетних комплексів "Іскандер" до Калінінградської області, а стратегічних ракетоносців Ту-22М3 - до Криму.

Навчання НАТО

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав назвав повідомлення про розміщення "Іскандерів" у Калінінградській області спробою тиску на країни Центральної та Східної Європи.

А "мілітаризація" Криму, за словами пана Брідлава, може бути використана для здійснення контролю над Чорним морем.

Раніше російський МЗС висловив стурбованість з приводу "нарощування навчань країн НАТО" поруч з російським кордоном. За словами заступника міністра закордонних справ Росії Алєксєя Мєшкова, нарощування навчань НАТО біля кордонів РФ веде до дестабілізації ситуації на північному сході Європи.

10 березня в Чорному морі почали військово-морські навчання НАТО за участю семи країн-членів Північноатлантичного альянсу: США, Румунії, Туреччини, Болгарії, Канади, Німеччини та Італії. Навчання є частиною стратегії НАТО щодо збільшення військової присутності поруч з Росією.

Майже одночасно сотні одиниць військової техніки прибули до Латвії для проходження навчань Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість"). Навчання покликані продемонструвати Росії готовність НАТО забезпечити оборону і безпеку балтійських союзників - Латвії, Литви та Естонії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.