Відмова Туркменістану і Узбекистану від військової співпраці з РФ викликала бурхливу реакцію Кремля

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.03.2015 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24768

Росія розчарована відмовою Узбекистану та Туркменістану від співпраці у сфері безпеки.

Про це заявив генеральний секретар ОДКБ, генерал-полковник ЗС РФ Ніколай Бордюжа - передає ресурс eurasianet.org.

«До мого великого розчарування, ми сьогодні практично не маємо робочих відносин з Узбекистаном чи Туркменістаном, хоча з нашого боку були неодноразові пропозиції щодо співпраці», - заявив Бордюжа.

«Ми не говоримо про необхідність приєднатися до ОДКБ, про відмову від свого суверенітету. Ми говоримо тільки про одне: давайте об’єднаємо зусилля спецслужб для спільної боротьби проти спільних загроз, з якими ми стикаємося сьогодні, давайте поговоримо про можливість надання допомоги від колективних сил ОДКБ у разі такої необхідності. Але від Узбекистану або Туркменії не було ніякої відповіді», - додав російський генерал.

«Чому б не співпрацювати з організацією, до якої входять авторитетні країни: Російська Федерація з її військовим потенціалом та військово-промисловим комплексом, Казахстан, Таджикистан, Киргизстан - всі ці країни завжди готові надати допомогу. Як на мене, ми просто повинні співпрацювати, особливо враховуючи процеси, що відбуваються в світі», - резюмував Бордюжа.

Як відомо, Узбекистан вийшов з блоку Організації Договору про колективну безпеку ще три роки тому. Туркменістан зайняв нейтральну позицію і ніколи не був членом ОДКБ.

Разом з тим інші три екс-радянських республіки Центральної Азії - Казахстан, Киргизстан і Таджикистан - належать до організації, так само як Вірменія та Білорусь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.