США звинувачують Росію і сепаратистів у порушенні перемир’я на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.03.2015 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24776

США бачать невідповідність між словами і діями Росії і підтримуваних нею сепаратистів на сході України.

Про це заявила речниця Держдепартаменту США Марі Гарф.

«Росія і сепаратисти стверджують, що дотримуються режиму припинення вогню, але насправді вони регулярно порушують його», – відзначила речниця.

Марі Гарф також навела один із прикладів таких порушень.

«Підтримувані Росієї сепаратисти здійснили атаку на село Піски, де спостерігачі ОБСЄ оглядали контрольно-пропускний пункт. Ми засуджуємо цей напад, внаслідок якого були поранені до семи українських військових і піддані небезпеці спостерігачі ОБСЄ. Ми високо цінуємо моніторинг ОБСЄ, який її спостерігачі здійснюють навіть з ризиком отримання травм, і повторюємо наш заклик до безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ», – наголосила речниця Держдепартаменту.

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що спостерігачі її Спеціальної моніторингової місії в Україні 21 і 22 березня стали свідками порушень режиму припинення вогню на лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України.

Найбільше перестрілок вони зафіксували поблизу донецького аеропорту і сусіднього села Піски (перший наразі контролюють сепаратисти, друге – українські війська), а також біля села Широкиного, що за 20 кілометрів від Маріуполя. Обстріли в цих, а також іще кількох місцях Донецької й Луганської областей, які засвідчили спостерігачі, здійснювалися не тільки зі стрілецької зброї, а й із мінометів чи артилерії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.