О 14 годині гарант розпочне консультації щодо розпусу парламенту

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.04.2007 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2478

Президент Віктор Ющенко в 14:00 почне консультації про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Президент Віктор Ющенко в 14:00 почне консультації про дострокове припинення повноважень Верховної Ради з її головою Олександром Морозом, його першим заступником Адамом Мартинюком, заступником - Миколою Томенком та лідерами фракцій. Прем’єр-міністр Віктор Янукович щодо своєї участі у цих консультаціях наразі не визначився.

Президент о 15:30 зробить заяву для преси за підсумками консультації з головою Верховної Ради, його заступниками та главами парламентських фракцій, повідомили в прес-службі глави держави.

У консультаціях візьмуть участь лідери фракцій Партії регіонів Раїса Богатирьова, блоку свого імені Юлія Тимошенко, блоку Наша Україна В’ячеслав Кириленко, Соціалістичної партії - Іван Бокій та Комуністичної - Петро Симоненко.

Зараз уточнюється графік роботи прем’єр-міністра на сьогоднішні, повідомили в прес-службі Кабміну. "Зараз прем’єр-міністр знаходиться у своєму робочому кабінеті та проводить нараду, яка почалася о 11:00", - сказав представник прес-служби, коментуючи інформацію, розповсюджену деякими ЗМІ про те, що Янукович сьогодні зранку направився до Секретаріату Президента для зустрічі з Ющенком.

Як передавалося раніше, у суботу, після закінчення з’їзду партії Наша Україна Ющенко заявив, що ухвалить рішення про розпуск Верховної Ради України, якщо консультації з керівництвом парламенту будуть безперспективними.

Президент підтвердив, що в понеділок, 2 квітня, він запрошує голову парламенту Олександра Мороза, керівників фракцій та груп парламенту для проведення офіційних консультацій, які випереджають розпуск Верховної Ради.

Вимоги Ющенко до коаліції:

1. Припинити практику індивідуального переходу депутатів до коаліції

2. Прийняти закон про імперативний мандат для народних депутатів

3. Забезпечити безперешкодний розгляд Конституційним судом усіх резонансних справ

4. Припинити політизацію правоохоронних органів

5. Негайний початок другого етапу політреформи

6. Закріплення положень Універсалу національної єдності у вигляді закону

7. Розробити та прийняти нову редакцію закону про Кабмін з урахуванням зауважень Президента

Коаліція національної єдності й уряд останні два тижні діє поза нормами Конституції, вважає Ющенко. За його словами, це формує проблематику не тільки навколо Основного закону, але і свідчить про узурпацію влади.

Президент висловив невдоволення тим, що представники коаліції спочатку дають слово, але потім його не виконують. Водночас Ющенко переконаний, що підписані документи (зокрема Універсал національної єдності та низка інших) "повинні дати відповідь на проблеми".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.