Бундестаг ратифікував угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.03.2015 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24793

Крім угоди про асоціацію між Україною та ЄС, німецький парламент ратифікував також подібні угоди з Грузією і Молдовою. Проти виступили лише представники Лівої партії.

Німецький Бундестаг ратифікував угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Крім того, німецькі депутати проголосували й за подібні угоди з Грузією та Молдовою. Як повідомляє в четвер, 26 березня, інформаційне агентство AFP, відповідні рішення підтримала більшість депутатів.

Угоди передбачають суттєве зближення цих трьох пострадянських країн з ЄС в економічній та політичній сферах. Крім того, передбачається надання Україні, Грузії й Молдові підтримки в проведенні адміністративної та судової реформ, а також в боротьбі з корупцією. "Ми раді майбутній співпраці між нашими країнами та нашими парламентами", - сказав голова Бундестагу Норберт Ламмерт перед початком дебатів.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, виступаючи в Бундестазі, наголосив, що в країнах Східного партнерства з цими угодами пов’язують надію на "розвиток і робочі місця, на сучасну й прозору демократію, на краще майбутнє". Він також заявив, що розширення співпраці із сусідами Євросоюзу в жодному разі не спрямоване проти Росії. "Ми хочемо мати хороші стосунки і з сусідами наших сусідів", - сказав Штайнмаєр.
Водночас німецький міністр знову засудив анексію Росією Криму, що суперечить міжнародному праву, й дестабілізацію з боку Росії ситуації в східній Україні. Штайнмаєр наголосив, що "всі народи мають право абсолютно вільно й без зовнішнього втручання визначати свій внутрішньо та зовнішньополітичний статус".

Лише ліві були проти

Проти угод про асоціацію Україною, Грузією та Молдовою виступила фракція Лівої партії. Депутат Андрій Гунко з цієї фракції переконаний, що конфлікт з Росією виник через розширення ЄС і НАТО на Схід. Угоди про асоціацію він назвав частиною цього процесу.
Проте, колишній міністр оборони, християнський демократ Франц Йозеф Юнґ відкинув такого роду закиди й зазначив, що ці документи можна радше вважати "чітким сигналом" для держав, які обрали європейський курс розвитку. "Ми не можемо залишити їх напризволяще", - сказав Юнґ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.