У Росії зупиняє роботу і скорочує робочі місця ще один автовиробник

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.03.2015 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24797

Концерн PCMA Rus, який є спільним підприємством автовиробників Peugeot-Citroen і Mitsubishi Motors, призупиняє випуск кількох моделей на російському заводі в Калузі, повідомляє «РИА Новости».

У повідомленні підприємства причиною такого рішення називається «складна ситуація на російському автомобільному ринку» і «подальше падіння попиту». Через це завод із 27 квітня до 10 липня зупиняє виробництво моделей Citroen C4 в кузові седан і Peugeot 408.

«Цей період трактуватиметься як простій і буде відповідним чином сплачений співробітникам», – ідеться у повідомленні.

Крім того, на заводі відзначили, що з 31 березня будуть припинені деякі трудові договори працівників у зв’язку із закінченням терміну їх дії. Йдеться про близько 100 контрактів.

Раніше про припинення виробництва в Росії або перерву в роботі оголосили кілька західних автоконцернів, а корейський автовиробник SsangYong Motor припинив поставки автомобілів.

Автовиробники не вказують серед причин таких рішень санкції, запроваджені щодо Росії через анексію Криму і роль Москви в подіях на Донбасі, але наголошують на скороченні купівельної спроможності росіян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.