Нафтогаз підтримав пропозіцію Єврокомісії продовжити “зимовий пакет”

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.03.2015 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24799

Український “Нафтогаз" привітав пропозицію Єврокомісії про продовження до кінця наступного осінньо-зимового періоду дії газової угоди, узгодженої під час тристоронніх переговорів у Брюсселі в жовтні.

"На підтримку цієї пропозиції та з метою забезпечення співпраці між компаніями, Нафтогаз направив ВАТ "Газпром" листа, де запропонував розглянути можливість продовження дії "зимового пакету", - йдеться у повідомленні української компанії.

Дія "зимового пакету", який визначав умови постачання російського газу до України впродовж опалювального сезону, завершується 31 березня.

У "Нафтогазі" зазначили, що 27 березня українська сторона отримала від віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича листа, в якому пропонується російській стороні залишити чинний механізм ціноутворення на російський газ, який постачає "Газпром" Україні.

Пан Шевчович також повідомив українську та російську сторону про готовність Єврокомісії провести тристоронню зустріч в Брюсселі в середині квітня, додали у "Нафтогазі".

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляв, що прогнозує ціну газу для України в другому кварталі 2015 року в 250 доларів за тисячу кубометрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.