Гучна справа про заборону КПУ застрягла в нетрях бюрократичної системи

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.03.2015 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24802

У Міністерстві юстиції України переконані, що зняття з розгляду справи про заборону КПУ можна розцінювати виключно як затягування судового процесу через процесуальні процедури.

За повідомленням прес-служби Мінюсту, справу про заборону Комуністичної партії України, яку сьогодні мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.

Представники Київського окружного адмінсуду пояснили це рішення тим фактом, що представники КПУ подали апеляційну скаргу щодо скасування ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва про передачу адміністративної справи.

У міністерстві зауважують, що ухвалою Київського апеляційного адмінсуду від 12 березня апеляційні скарги представників КПУ на цю ухвалу вже були повернуті заявникам через їх відкликання.

Справа за позовом Мін’юсту до КПУ про заборону діяльності політичної партії була призначена до розгляду сьогодні на 10:30, проте Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду цю справу. Це було зроблено у зв’язку з тим, що адвокати КПУ подали апеляційну скаргу на ухвалу щодо підсудності.

Напереодні судді Окружного адміністративного суду міста Києва оголосили самовідвід у справі про заборону Комуністичної партії України.

У липні міністр юстиції України Павло Петренко подав до суду позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.