У НАТО вважають, що під час «перемир’я» терористи захопили більше українських територій

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.03.2015 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24803

Заступник генсека Альянсу підтвердив, що проросійські терористи, які орудують на Донбасі, всупереч Мінським домовленостям не відвели важке озброєння і продовжують бойові дії на сході України.

Через порушення проросійськими терористами та російською владою домовленостей про припинення вогню, досягнутих у лютому у Мінську, США та ЄС повинні підняти питання щодо посилення санкцій проти РФ.

Про це заявив в інтерв’ю Defence News заступник генсека НАТО Александр Вершбоу.

«В певному сенсі ситуація дещо спокійніша, але ми бачимо, що на Донбасі залишилися танки та артилерійські системи і вони продовжують вогонь. І терористам, за підтримки Росії, вдалося захопити деякі території», - заявив він додавши, що Росія не виконала основної вимоги Мінська-2 про відвід важкого озброєння, вочевидь, лише приховавши його.

Він додав, що Росія та сепаратисти не співпрацюють з представниками ОБСЄ, які повинні спостерігати за відведенням озброєння.

Вершбоу наголосив, що США та ЄС повинні підняти питання щодо подальшого тиску на РФ через невиконання Мінських домовленостей.

За словами посадовця, стратегія по відношенню до РФ повинна передбачати можливість для РФ повернутися до нормальних стосунків з міжнародною спільнотою.

«Але іноді, коли ви не вимагаєте від агресора заплатити ціну за його поведінку, він може зважитися на більшу агресію», - зазначив Вершбоу.

Як повідомлялося раніше, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що президент РФ Владімір Путін може обрати або співпрацю з Заходом, або подальшу конфронтацію і поглиблення ізоляції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.