В ОБСЄ вважають, що від лінії фронту на Донбасі треба відвести живу силу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.04.2015 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24832

Сторони конфлікту на Донбасі мають відвести від лінії фронту і живу силу, вважають у моніторинговій місії ОБСЄ. Між тим міноборони України закидає спостерігачам уникнення фіксації порушень перемир’я з боку сепаратистів.

Заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг вважає, що обом сторонам конфлікту на Донбасі слід почати відведення живої сили і танків від лінії розмежування, пише інформагенція "Інтерфакс-Україна".

"Важливо, щоб сторони, які вже почали відводити своє важке озброєння, почали все-таки відводити і живу силу від лінії фронту... Чим менше буде на цій території військових, техніки, танків та іншого озброєння, тим більше буде шансів у людей повернутися до нормального життя, і у внутрішньо-переміщених осіб буде можливість повернуться на свої місця проживання", - заявив Хуг під час візиту до Дніпропетровська ввечері в четвер, 2 квітня. За його словами, СММ щодня вказує у своїх звітах про те, що вздовж лінії розмежування є танки.

"В Мінську як українська, так і інша сторона підписали угоду про те, що вони виводитимуть озброєння, і тепер вони повинні дійти згоди, як відводити танки ", - зазначив Хуг.

Порушення перемир’я тривають

Як пише російська інформагенція ТАСС, Хуг заявляв, що сторони конфлікту "демонструють готовність дотримуватися перемир’я".

Між тим прес-служба міноборони України на сторінці у соцмережі Facebook в четвер повідомила, що спостерігачі ОСБЄ уникають фіксації порушення перемир’я з боку сепаратистів. "За словами рфіцерів, які 27 березня 2015 року виконували завдання на стаціонарному спостережному посту на північно-західній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області, представники СММ ОБСЄ на момент фіксації порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань знаходились біля штабу військової частини України, але вже за 10 хвилин на автомобільному транспорті поїхали у напрямку міста Маріуполь та весь час, коли був обстріл з боку незаконних збройних формувань, були відсутні у районі бойових дій", - йдеться у повідомленні відомства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.