Аксьонов хоче зробити для кримських татар місцевого “телебрехунця”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.04.2015 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24833

Керівник анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов виступає за створення Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії за прикладом “Общественного Российского Телевидения”.

Про це повідомляється на сайті так званого "уряду" Криму.

За словами Аксьонова, 2 квітня учасники конференції громадського руху кримськотатарського народу "Къырым", ветеранів національного руху, представників кримськотатарської громадськості у Сімферополі попросили його посприяти створенню в Криму "Общественной крымскотатарской телерадиокомпании (ОКТРК) за прикладом Общественного Российского Телевидения".

"Уряд Республіки Крим цілковито підтримує цю пропозицію", - заявив Аксьонов.

"Ми розуміємо, що є величезна потреба в розвитку кримськотатарських засобів масової інформації. У структурі телеканалу "Перший кримський" діє кримськотатарська редакція, але цього недостатньо", - додав він.

Аксьонов заявив, що "в останні роки кримськотатарський сегмент інформаційного простору республіки був значною мірою монополізовано приватним медіахолдингом "ATR" і сьогодні "приватна структура, прикриваючись інтересами народу, використовує своє монопольне положення для політичних маніпуляцій".

"Мета подібних дій зрозуміла: створити в міжнародної громадськості враження, що влада нібито позбавляє кримськотатарський народ доступу до інформації рідною мовою й переслідує інакомислячих", - спробував спотворити ситуацію Аксьонов.

За його словами, керівництво холдингу саме "зірвало процес ліцензування, що призвело до припинення мовлення ATR".

"Це елемент інформаційної війни проти Криму й Росії. У результаті страждають кримчани, які становлять аудиторію телеканалу й інших ЗМІ, які входять у медіахолдинг "ATR". На жаль, страждають і діти, оскільки мовлення дитячого каналу "Lale" також припинено", - заявив Аксьонов.

Він наголосив, що в ситуації винні нібито саме власники медіахолдингу.

"Створення справді народного кримськотатарського телебачення, вільного від ідеологічного й фінансового диктату, сприятиме реалізації права кримських татар на отримання правдивої, об’єктивної та неупередженої інформації рідною мовою, надасть додатковий імпульс розвитку національної культури", - заявив Аксьонов.

Він повідомив, що профільним "міністерствам і відомствам Республіки Крим" доручено сприяти "новому кримськотатарському телебаченню в реалізації цієї громадської ініціативи".

При цьому Аксьонов заявив, що влада нібито зацікавлена у збереженні колективу ATR.

Як відомо, окупаційна влада Криму не дозволила кримськотатарським ЗМІ, зокрема каналу ATR, отримати нову ліцензію, через що ті припинили роботу з 1 квітня.

ATR транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Кримські татари – найбільші у Криму поборники єдності України та АРК і противники незаконного "приєднання" півострова до РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.