РФ відкрито йде на конфлікт із Заходом та провокує ЄС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 7.04.2015 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24840

Уповноважений уряду ФРН зі співпраці з Росією та країнами “Східного партнерства” Ґернот Ерлер закликав Європу зберігати єдиний курс у вирішенні кризи в Україні. Росія веде “підривну діяльність”, впевнений він.

Напередодні візиту прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса до Москви, уповноважений уряду ФРН зі співпраці з Росією та країнами "Східного партнерства" Ґернот Ерлер закликав ЄС зберігати єдиний курс щодо вирішення конфлікту в Україні. "Збереження консенсусу всередині ЄС є вирішальним у пошуку політичного рішення. Євросоюз матиме вагу і сприйматися всерйоз лише в тому випадку, якщо говоритиме одним голосом", - заявив він в інтерв’ю агентству AFP, оприлюдненому в понеділок, 6 квітня.

Він не виключив, що Росія, перед закінченням терміну європейських санкцій в липні, може спробувати "вбити клин у західні зусилля з вироблення консенсусу" і вплинути на деякі країни в питанні санкцій. Серед таких країн політик від СДПН назвав Угорщину, Болгарію і Грецію, які, за його словами, традиційно тісніше пов’язані з Росією.

Застереження Афінам

Ґернот Ерлер застеріг грецьке керівництво від спроб пов’язати санкції проти Росії зі суперечкою між Афінам і ЄС навколо погашення заборгованості, попередивши, що "розігрування такої карти явно не додасть Греції друзів". Євросоюз вирішуватиме питання про подовження санкцій проти Росії в червні. Рішення має бути ухвалено одноголосно.

Раніше Ципрас запевняв, що під час візиту до Москви не проситиме Росію про фінансову допомогу.
Ерлер вказав на "одну з найбільших суперечностей сучасної російської політики", коли Москва, з одного боку, попереджає про "фашистську загрозу" в Україні, а водночас підтримує "тісні контакти" з праворадикальними силами в Європі. "Москва точно знає, що провокує Європу, коли фінансує Національний Фронт (французька правопопулістська партія - Ред.)", - заявив Ерлер і охарактеризував зближення Кремля з праворадикальними рухами в ЄС як "підривну діяльність".

Ставка на націонал-консервативні сили

У внутрішній політиці, впевнений німецький політик, президент РФ Володимир Путін робить ставку на націонал-консервативні сили, які свідомо себе протиставляють західним цінностям, культивують образ традиційної сім’ї, будучи при цьому відкритими гомофобами. "Є широка ідеологічна спорідненість з такими угрупованнями, як угорський Йоббік, болгарська Атака, а також німецька НДПН", - сказав Ерлер.

Уповноважений уряду ФРН вважає, що загалом відносинам Росії і Заходу завдано тривалої шкоди: якщо в останні два десятиліття на Заході підходили до Росії з партнерських позицій, то в Москві розширення ЄС і НАТО сприймали, за словами Ерлера, як "зловживання періодом російської слабкості".

Оцінюючи недавні одкровення Путіна щодо анексії Криму, Ґернот Ерлер сказав, що той "більше не вдає непричетного, а натомість йде з відкритим забралом на конфлікт із Заходом".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.