“Газпром” продає свої активи в Європі?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.04.2015 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24843

“Газпром” виставив на продаж 10,5-процентну частку в німецькій газорозподільної компанії Verbundnetz Gas (VNG) у рамках реалізації нової стратегії згортання своєї присутності в Європі.

Про це ТАСС повідомили три галузеві джерела.

За словами джерела, близького до російської монополії, у "Газпрому" є кілька пропозицій про придбання її частки в VNG. Друге джерело в галузі підтвердило наміру "Газпрому" продати цей пакет акцій.

VNG є газорозподільною компанією Німеччини, яка займається продажем газу не тільки в ФРН, але і в Австрії, Італії, Чехії, Словаччині та Польщі.

VNG реалізує проекти з видобутку газу в Норвегії, а також володіє підземними сховищами.

Пакет "Газпрому" готова купити німецька EWE, яка восени минулого року придбала 15,79% пакет VNG у головного партнера російської монополії в Європі - німецької Wintershall, консолідувавши тоді 63,69%. Блокуючий пакет акцій VNG належить кільком комунальним господарствам Німеччини.

Джерело уточнило, що хоча угода ще не завершена, але домовленості з EWE про продаж пакета вже підписані. Вартість пакета може скласти близько 200 млн євро, виходячи з угоди Wintershall і EWE в 320 млн євро за 15,79% акцій VNG.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.