Прибутки «Газпрому» відчутно впали

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.04.2015 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24845

Прибутки російської компанії «Газпром» упродовж двох місяців 2015 року впали на 70%.

У Федеральній митній службі Росії повідомили у вівторок, 7 квітня, про падіння прибутків «Газпрому» від експорту газу упродовж січня-лютого до 7,4 мільярдів доларів.

За повідомленням російських митників, експорт газу скоротився з 37,4 мільярда кубів, як це було у січні-лютому 2014 року, до 27,5 мільярда у нинішньому році. З цього обсягу 18,7 мільярдів кубів російського газу було експортовано за межі країн СНД і 8,8 – у межах цієї співдружності.

У Федеральній митній службі Росії також наголосили, що з січня минулого року середня ціна газу впала з 334 доларів за тисячу кубів до 269.

Речник президента Росії Дмітрій Песков повідомив, що 8 квітня президент Владімір Путін зустрінеться з головою «Газпрому» Алєксєєм Міллером для обговорення газових питань.

Увечері 1 квітня Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Ціна газу згідно з цими домовленостями становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів, це на кілька доларів нижче від ціни, за якою Україна могла отримати паливо в реверсному режимі від європейських партнерів.У першому кварталі цього року Україна купувала російський газ по 329 доларів.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин сподівається, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.