Імперські фобії. У Росії тренують війська для каральних операцій проти майданів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.04.2015 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24853

В Росії провели навчання для Внутрішніх військ, в ході яких відпрацювали протидію на випадок виникнення в РФ можливого “Майдану”.

Про це повідомив "РИА Новости" керівник прес-служби військ Василь Панченков.

Навчання назвали "Заслон-2015" і проводять їх з 2 по 10 квітня на території Північно-Західного, Центрального, Приволзького, Північно-Кавказького, Південного федеральних округів і в окупованому Криму.

"На черговому етапі за основу були взяті події, які відбувалися в недавньому минулому в одній із сусідніх країн... Для створення ситуації, близької до реальності, були використані всі атрибути тих подій, аж до палаючих шин і закидання військовослужбовців камінням і пляшками", - розповів Панченков.

Перед командуванням ставилися завдання з управління та застосування військ, а солдат вчили застосовувати весь "арсенал спецзасобів, яким забезпечені співробітники Внутрішніх військ і правоохоронних органів".

"Це й індивідуальні спецзасоби, і поліцейські гази подразнюючої дії, водомети, а також різні види військової техніки і спеціальної зброї несмертельної дії", - повідомив Панченков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.