В Одесі СБУ знешкодила російське диверсійне підпілля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.04.2015 20:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24856

У ході третього етапу антитерористичної операції на Одещині Служба безпеки України затримала 29 членів небезпечної диверсійної групи, яка готувала диверсії, теракти та політичні вбивства.

Про це повідомив на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, серед затриманих – 4 організатори кримінально-сепаратистської терористичної організації.

«Затримані готували політичні вбивства в регіоні та Одесі, здійснювали підпали партійних офісів за наказами ватажків «ДНР» і «ЛНР». За планом терористів, це мав би бути початок захоплення території, відривання Одеси та Одеської області від України для створення чергової квазіреспубліки. Ми це попередили», − заявив Наливайченко.

Як повідомив голова СБУ, співробітники спецслужби затримали двох кілерів, які вже отримали 150 тисяч «авансу» за вбивство народного депутата та громадських одеських активістів.

У зловмисників вилучили мапи та плани вчинення замовних злочинів, агітаційну продукцію сепаратистського змісту.

Голова спецслужби додав, що заплановані злочинною групою теракти були частиною масштабного сценарію. «Диверсанти довго готувалися, були законспіровані, діяли за планом, схожим на той, що реалізовувався на Донбасі та вилився в «ДНР» і «ЛНР». Цей сценарій ми зруйнували», – наголосив Валентин Наливайченко.

Наразі СБУ спільно з прокуратурою та іншими правоохоронцями Одещини продовжує зачистку регіону від диверсійних груп. Тривають затримання і обшуки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.