Подвійні вибори: парламенту й Президента неможливі технологічно

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.04.2007 17:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2486

“Це здійснити неможливо, тому що існують різні строки призначення дострокових виборів, різні суб’єкти призначення і різні підстави для їх призначення. Тому, що б «регіоанали» не говорили – це здійснити просто нереально”. - вважає Юрій Ключковський.

Так прокоментував депутат Юрій Ключковський заяви “регіоналів” про те, що, у випадку оголошення президентського указу про розпуск парламенту, вони будуть ініціювати проведення одночасних парламентських та президентських виборів, повідомляє прес-служба НУ.

“За Конституцією - абсолютно різна природа підстав для проведення парламентських та президентських виборів”, - переконаний Ключковський.

“Причиною дострокових президентських виборів, за Конституцією, є неможливість виконувати обов’язки Главою держави з кількох причин - це особиста відмова, хвороба або смерть. А для дострокових парламентських виборів існують абсолютно інші підстави. Різниця полягає в тому, що існують абсолютно різні строки призначення цих виборів. Президентські призначаються протягом трьох місяців з моменту їх оголошення, а парламентські - протягом двох місяців. Це вимоги Конституції, і їх потрібно дотримуватися. Одночасно вибори технологічно здійснити неможливо”, - пояснив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, КПУ та регіонали неодноразово заявляли, що у разі видання Президентом Указу про дострокове припинення повноважень народних депутатів, вони приймуть у парламенті Постанову про дострокові вибори Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.