Дії Росії - найбільший виклик європейській безпеці

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.04.2015 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24860

Міністри оборони північноєвропейських країн упевнені, що державам Балтії, де проживає значна російськомовна меншина, може загрожувати військове вторгнення Росії.

Міністри оборони Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції назвали Росію найбільшою проблемою для європейської безпеки.

Про це повідомляється у спільній заяві політиків, опублікованій на сайті норвезької газети Aftenposten у четвер, 9 квітня.

На їхню думку, Європа повинна підготуватися до можливих інцидентів з боку Росії.

Міністри п’яти країн упевнені, що державам Балтії може загрожувати військове вторгнення РФ. "Російські лідери продемонстрували, що готові піти на застосування військових методів для досягнення своїх політичних цілей", - наголошується у спільній заяві міністрів оборони країн Північної Європи, яку цитує інформагентство Reuters.

Крім того, міністри висловили свою солідарність із країнами Балтії, відзначивши "зростання військової і розвідувальної активності" Росії в балтійському регіоні. "Російські збройні сили кидають нам виклик своїми діями уздовж наших кордонів. У країнах Балтії вже було зафіксовано кілька випадків порушення кордону", - наголошується в документі.

У пошуках фактора стримування

П’ять міністрів назвали дії Росії "найбільшим викликом для європейської безпеки". "Російська пропаганда і політичне маневрування сіють розбіжності між народами та всередині таких організацій, як НАТО і Євросоюз", - зазначається в заяві. Міністри вважають, що більш тісна співпраця країн Північної Європи і солідарність із державами Балтії може служити фактором стримування для РФ і підвищить безпеку в регіоні.

Міністерство оборони Норвегії вже підтвердило агентству Reuters справжність заяви, додавши, що найближчими днями вона буде опублікована у всіх провідних газетах скандинавських країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.