Парламент створив робочу групу з розслідування інформації про корупцію урядовців

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.04.2015 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24863

Народні депутати з другої спроби підтримали протокольне доручення голови Верховної ради України Володимира Гройсмана про створення робочої групи з розслідування корупції у державному секторі.

За відповідне рішення проголосували 228 нардепів при 226 мінімально необхідних.

З метою перевірки оприлюднених у ЗМІ фактів можливих зловживань у державному секторі економіки, відповідно до даних Держфінінспекції, а також на інших державних підприємствах, доручили комітету з питань запобігання і протидії корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності невідкладно утворити у складі представників цих комітетів спільну депутатську робочу групу для перевірки оприлюднених Держфінінспекцією повідомлень про фінансові порушення, а також для перевірки інших фактів зловживань у державному секторі економіки.

Депутатській робочій групі поставили завдання узагальнити результати розгляду на спільному засіданні комітетів питань про результати перевірок, проведених в Дерфінінспекції, інших фактів зловживань у держсекторі економіки, а також стан надання правової оцінки цим фактам відповідними правоохоронними органами, а також забезпечити всебічний розгляд цих питань. Висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень мають з’явитися у письмовому звіті, відповідно до вимог регламенту Верховної Ради України.

У разі наявності відповідних узгоджених рішень комітету з питань запобігання і протидії корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності подати їх на розгляд Верховної Ради необхідно до 7 травня 2015 р.

Згідно з дорученням, Генеральному прокурору України треба прозвітувати перед Верховною Радою про стан розслідування оприлюднив фактів та інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня.

Як відомо, Раді рекомендували створити ТСК для розслідування корупції в Кабміні.

Як повідомлялося раніше, 11 березня Кабмін усунув керівника Держфінінспекції Миколу Гордієнка.

Після цього відсторонений голова Держфінінспекції заявив у парламенті про корупційні схеми в уряді Арсенія Яценюка, зокрема, йдеться про можливе приховування порушень у процесі приватизації Укртелекому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.