Депутатам Держдуми пропонують ввести на Донбас окупантів під легендою «миротворців»

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 10.04.2015 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24864

Депутат від ЛДПР Роман Худяков запропонував Держдумі РФ прийняти звернення до міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу з проханням ввести російських миротворців в Донбас, щоб вони нібито стежили за дотриманням режиму припинення вогню.

"ДНР і ЛНР вже просили Росію про допомогу. Пропоную Держдумі звернутися до міністра оборони розглянути можливість запровадження на Донбас російських миротворців для того, щоб стежити за дотриманням режиму припинення вогню і охолодити, звичайно, запал Києва. Ми повинні захищати наш братній народ і, найголовніше, свої кордони", - сказав він у п’ятницю.

Зараз пленарний тиждень у російському парламенті закінчилася, наступна розпочнеться через два тижні і тільки тоді депутат зможе офіційно висунути цю пропозицію на розгляд.

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков на прохання журналістів прокоментувати цю заяву сказав, що про такі плани йому нічого не відомо. Цю заяву прокоментували вже і в Києві. "Цей демарш російського депутата можна вважати не більш ніж незрозумілим кроком, спрямованим на підняття свого піар рівня, щоб засвітитися в пресі", - заявив у п’ятницю спікер АТО Андрій Лисенко.

Міністр закордонних дїв Росії Сєргєй Лавров 6 квітня заявив, що РФ не проти вислухати пропозицію України щодо можливого введення в Донбас іноземного миротворчого контингенту, але не буде обговорювати це питання без участі представників так званих "ДНР" і "ЛНР". Українська сторона категорично проти присутності російських миротворців в Донбасі, підозрюючи, що "миротворчий" привід може бути лише ширмою для повномасштабного вторгнення. "Росія, як країна-агресор, не може і не буде брати участь у миротворчій операції в Україні", - заявив раніше президент України Петро Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.