У МЗС очікують, що Росія на зустрічі в нормандському форматі заговорить про введення своїх “миротворців”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.04.2015 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24866

У Міністерстві закордонних справ України не виключають, що Росія під час зустрічі керівників МЗС у «нормандському форматі» в Берліні 13 квітня може порушити питання введення на Донбас російських миротворців.

Про це сказав речник МЗС України Євген Перебийніс в ефірі «5 каналу».

«Я абсолютно цього не виключаю, і вже те, що вони цю тему порушують… З одного боку, це, звичайно, абсурдне вкидання, тому що Україна чітко заявила, що ніяких російських миротворців тут бути не може. Нам достатньо тих «миротворців», які вже зараз воюють на Донбасі», - сказав Перебийніс.

Водночас він зазначив, що оскільки Росія цю тему порушує, це свідчить про те, що вони не виключають доцільності миротворчої місії в принципі, і тому «тут є поле для подальших переговорів на цю тему».

Перебийніс вкотре наголосив, що позиція України має залишатися чіткою - росіян у миротворчій місії бути не може, а всі інші пропозиції можуть обговорюватися.

Як повідомлялося раніше, Державна дума Росії може через два тижні звернутися до президента РФ Владіміра Путіна з пропозицією ввести в односторонньому порядку «миротворців» на Донбас. Про це заявив депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков, відповідаючи на запитання, на якій підставі, коли і в якій кількості можуть бути введені так звані «миротворці» на окупований Донбас, про що раніше він заявив на засіданні російського парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.