Наливайченко каже, що СБУ має докази перебування в Києві радника Путіна і вищих офіцерів ФСБ під час розстрілу Майдану

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.04.2015 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24875

Служба безпеки України володіє інформацією, що радник президента Росії Владислав Сурков приїжджав до України під час дій силовиків проти активістів Євромайдану.

Про це сьогодні під час засідання парламентського комітету з запобігання і протидії корупції повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

“Я чітко можу підтвердити, що в ті дні, коли найгостріші були дії проти Майдану, заїжджав (до України) громадянин Сурков, а також високопосадові офіцери ФСБ”, - сказав Наливайченко.

Він також підтвердив раніше озвучену Генеральною прокуратурою інформацію, що розстрілами на Майдані керував екс-президент Віктор Янукович.

“Генеральний прокурор має повну інформацію, але ті матеріали, які є у нас, підтверджують висновок, про який говорить прокурор”, - зазначив Наливайченко.

Голова СБУ також повідомив депутатам, що громадянин Російської Федерації Сурков 20-21 лютого минулого року не лише перебував у Києві, але і проживав спільно з колишнім головою СБУ Олександром Якименком на одному з об’єктів СБУ, відвідував Адміністрацію президента, користувався спеціальним зв’язком.

Наливайченко зазначив, що немає жодної офіційної інформації ні по дипломатичним, ні по урядовим каналам, щоб Суркова офіційно запрошували в Україну.

У контексті цього, Наливайченко зазначив, що при розслідуванні злочинів проти активістів Майдану, треба розслідувати не тільки причетність до цього українських високопосадовців, а й високопосадовців з Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, 27 лютого голова СБУ Наливайченко заявив, що спецслужба розпочала розслідування щодо причетності Суркова до дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні.

Він зазначив, що СБУ разом з Генпрокуратурою вивчила всі наявні матеріали щодо приїзду в Україну Суркова і трьох генералів ФСБ РФ у грудні 2013 року та січні 2014 року.

“На сьогодні ми говоримо, що в січні минулого року група російських генералів працювала у Службі безпеки і зустрічалась з найвищим керівництвом нашої держави... Всі групи координувалися саме громадянином РФ 1964 р.н. (Сурковим)”, - сказав Наливайченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.