За грузинським сценарієм. Російські генерали вже теревенять про агресію України

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.04.2015 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24883

Начальник Генштабу РФ наголосив, що Вашингтон зацікавлений у тому, щоб “поставити Росію на коліна” через “кольорові революції”, які відбулися в Україні, Грузії та Молдові.

Начальник Генштабу Збройних сил РФ Валєрій Гєрасімов заявляє про «військову небезпеку» для Росії з боку України.

Про це він сказав на IV Московській конференції з міжнародної безпеки.

«Складно передбачити, чим все це закінчиться. Ми не знаємо, які вказівки отримує нова українська влада від західних кураторів і куди може бути спрямована агресія Києва надалі, але в будь-якому випадку така невизначеність не виключає військову небезпеку для Росії», - сказав Гєрасімов.

Він заявив, що в умовах можливості порушення стратегічного балансу із Заходом з’являється небезпека виникнення нових вогнищ нестабільності біля російських кордонів.

«Підстави для цього є. У прагненні поставити Росію на коліна все більш явною стає зацікавленість Вашингтона і його партнерів по НАТО у створенні кризових ситуацій у прикордонних з РФ регіонах», - сказав Гєрасімов.

За його словами, це відбувається через «кольорові революції», які відбулися в Україні, Грузії та Молдові, в результаті яких до влади прийшли прозахідні сили.

Крім цього, Гєрасімов заявив, що на тлі загострення відносин РФ із Заходом зростає ймовірність «розмороження конфліктів» на пострадянському просторі, що загрожує «виникненням збройних конфліктів поблизу кордонів РФ».

Як повідомлялося раніше, у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська, однак офіційна влада не визнає факту вторгнення в Україну.

31 березня прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що публікації у ЗМІ фактів вторгнення російських військ в Україну не є доказами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.