Самоізоляція. РФ ввела банківські санкції проти 41 країни

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.04.2015 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24894

Федеральна служба Росії з фінансового моніторингу (Росфінмоніторинг) ввела банківські санкції проти 41 країни.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Банки повинні негайно повідомляти в Росфінмоніторинг про операції клієнтів (як громадян, так і компаній). Якщо банк буде нехтувати цією вимогою, його дії будуть кваліфіковані як порушення антивідмивного 115-ФЗ, крайня міра за порушення цього закону - відкликання в банку ліцензії. Операції клієнтів з нового чорного списку визнаються "сумнівними" і не рекомендуються банкам до проведення", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що згідно з вимогою Росфінмоніторингу, банки при прийомі на обслуговування клієнта повинні з’ясувати, чи є він резидентом держави з чорного списку.

Варто зазначити, що в чорний список потрапили: країни, щодо яких РФ ввела санкції у відповідь на початкові санкції з їх боку; держави, які не виконують вимоги FATF (міжнародна група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей); країни, які підтримують тероризм; країни, які не ведуть боротьбу з корупцією; держави, що потурають вільному обігу наркотиків.

Як повідомлялося раніше, Росія заборонила в’їзд 200 західним політикам.

Як відомо, санкційний тиск на Росію розпочався в березні 2014 року у відповідь на агресивну політику щодо України і підрив міжнародної системи безпеки. Найсерйозніші санкції, що стосуються цілих секторів російської економіки, почали впроваджувати з липня.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.