Лобісти “Газпрому” шантажують ЄС “заходами” Кремля щодо України

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.04.2015 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24904

Лобісти Газпрому у Брюселі заявляють, що у випадку застосування Єврокомісією жорсткого покарання щодо компанії, Росія буде змушена “вжити заходів” в Україні.

Про це пише видання EUobserver.

Згідно з повідомленням, напередодні оголошення висновків Єврокомісії щодо російського газового монополіста, компанія G-Plus, яка лобіює інтереси Газпрому у Брюсселі розпочала неофіційну PR-кампанію, спрямовану на те, щоб ЄС зайняв “мінімалістський підхід” у справі, як це свого часу було із Google.

Як повідомляється раніше, у вівторок, 21 квітня представники G-Plus у неофіційних розмовах заявляли журналістам, що у випадку, якщо ЄС оприлюднить широкомасштабний обвинувальний висновок, то Росія, ймовірно, займе жорсткішу позицію в газових переговорах з Україною.

Крім того у G-Plus заявляли, що Газпром взагалі здивований через потенційні звинувачення і хоче мирно залагодити справу. Також наголошується, що під час тристоронніх газових перемовин між Україною, РФ та Єврокомісією російська сторона начебто займала лояльну позицію.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, у середу, 22 квітня, єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер планує оприлюднити дані розслідування проти російської компанії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.