Російські бойовики мають намір порушити мінські домовленості «парадами» на 9 травня

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.04.2015 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24910

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що сепаратисти в частині сходу України мають намір провести на 9 травня «військові паради» з участю важких озброєнь і в тих місцях, звідки такі озброєння мали бути відведені за мінськими домовленостями.

Листи про це від обох провідних угруповань сепаратистів, «ДНР» і «ЛНР», були направлені Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні, мовиться в повідомленні місії про події вівторка, 21 квітня.

Місія наголошує, що такі дії будуть порушенням мінських домовленостей, мовиться в повідомленні.

В ОБСЄ нагадують. що голова місії ще 10 квітня листом попереджав усі сторони, які поставили підписи під Мінським комплексом заходів від 12 лютого, що передислокація важких озброєнь у заборонені для них місцевості чи то для навчань, чи для парадів буде порушенням мінських домовленостей, і саме так їх і зареєструє місія.

За даними спостерігачів, того дня, у вівторок, 21 квітня, вони також особисто чи завдяки безпілотникам спостерігали деякі невідведені важкі озброєння з боку і сепаратистів, і урядових українських військ.

Відведення важких озброєнь на визначені відстані від лінії контакту є одним із пунктів мінських домовленостей про врегулювання в частині сходу України. Але деякі з таких озброєнь сторони далі використовують у перестрілках і бойових діях, які не припиняються, незважаючи на проголошений режим припинення вогню. Сторони звинувачують одна одну у провокаціях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.