Контртерористична операція у Харкові: знешкоджено кількох російських диверсантів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.04.2015 21:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24918

Служба безпеки України затримала у Харкові ще трьох членів кримінально-терористичної організації «Оплот», причетних до обстрілу обласного військкомату та вчинення вибухів на об’єктах залізничної інфраструктури.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Затримані протягом 21-22 квітня ц.р. входили до знешкодженої на початку місяця диверсійної групи, яких координував з Росії Жилін.

Тоді у рамках спеціальної операції із зачищення регіону від диверсантів та терористів Служба затримала одинадцять «оплотівців».

Мешканець Харкова, 1975 р.н., обґрунтовано підозрюється у диверсіях на залізниці: вчиненні вибухів біля станції Зелений колодязь Чугуївського району у лютому та під час руху пасажирського потягу у районі м. Чугуїв у березні ц.р., приведення у дію вибухового пристрою під вантажним потягом сполученням «Основа-Шебелинка» у квітні.

Під час обшуків його помешкання правоохоронці вилучили саморобні вибухові пристрої на основі пластиду. Крім того, вилучено автомати АК-74 (один з підствольним гранатометом), 5 боєприпасів для гранатомету ВОГ-25, вогнемет «Шмель», бойовий пістолет з 4-ма спорядженими магазинами до нього, велику кількість набоїв калібру 5,45 мм.

Наступного дня співробітники СБУ затримали двох його спільників. Диверсанти на прізвиська «Ламбада» та «Малиш» у серпні минулого року вчинили терористичний акт – з вогнемета «Шмель» обстріляли Харківський обласний військовий комісаріат.

Зловмисники готували нові диверсії в регіоні, у них вилучено значну кількість зброї та вибухівки.

У рамках кримінального провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, встановлюються інші спільники затриманих.



У Харкові СБУ спільно з ГПУ та МВС затримала трьох диверсантів, які у січні ц.р. стріляли з гранатомета по цистерні із скрапленим газом.

Небезпечна диверсійна група входила до складу т.зв. «харківських партизан» і координувалася бойовиками «ЛНР».

Зловмисників затримано під час спроби переправити терористам у м. Алчевськ радіостанцію та запчастини на автомобіль для пересування диверсійних груп.

Обладнання було придбано членами злочинної групи на незаконні прибутки від підпільного горілчаного цеху у Харкові.

Під час обшуку у помешканнях диверсантів знайдено відеозвіт про постріл з гранатомета по цистернах з газом.

У зловмисників вилучено велику кількість бойових гранат і підривачів, проросійські агітки і символіку.

У рамках кримінального провадження за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.