Гарний знак: Лукашенко вперше приїхав у Грузію і заявив, що не визнає Абхазію і Південну Осетію

Автор/джерело -  © “Дзеркало тижня”



Дата публiкацiї - 24.04.2015 01:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24919

Білоруський президент офіційно заявив, що Мінськ не визнає незалежність самопроголошених республік Абхазії і Південної Осетії, та хоче відновити економічні зв’язки з Тбілісі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше з часів розпаду СРСР приїхав з офіційним візитом в Тбілісі.

Про це повідомляє Rzeczpospolita, додаючи, що він вже встиг зробити заяву, що Мінськ не визнає незалежність самопроголошених республік Абхазії і Південної Осетії, які завдяки втручанню Росії на сьогодні не підконтрольні грузинському уряду.

"Білорусь підтримує територіальну єдність Грузії в тих кордонах, які визнає міжнародна спільнота. Інакше мене тут би не було зараз", - сказав Лукашенко.

Видання нагадує, що сім років тому під час війни в Грузії у Москві сподівалися, що Білорусь стане першою країною, яка визнає незалежність захоплених територій. Але цього не сталося. Нині ж Лукашенко приїхав в Тбілісі, щоб відновити білорусько-грузинські економічні зв’язки. Обіг товарів між країнами сьогодні ледве сягає 50 мільйонів доларів на рік.

Білоруський президент зустрівся сьогодні з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі і прем’єром Іраклієм Гарібашвілі.

Президент Білорусі останнім часом зробив кілька заяв, які можуть не сподобатися Росії. Зокрема, Лукашенко не приїде на парад до Путіна 9 травня в Москву: "зайнятий вдома". Він також прокоментував, що в Україні Росія отримала урок, що не все в світі береться силою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.