ПАРЄ вимагає провести повторний вибір країни-господарки ЧС-2022 з футболу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.04.2015 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24923

Крім звинувачень на адресу FIFA в корупції під час вибору країни-господарки мундіалю, різкій критиці піддаються і нелюдські умови праці робітників, яких задіюють у Катарі на будівництві стадіонів.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) у зв’язку з численними звинуваченнями в корупції вимагає від Міжнародної федерації футболу (FIFA) провести повторний вибір країни-господарки чемпіонату світу 2022 року. За це рішення проголосували більшість парламентарів, повідомляє у четвер, 23 квітня, агенція dpa.

Крім звинувачень на адресу міжнародної федерації в корупції під час вибору країни, яка приймає ЧС-2022, різкій критиці піддаються нелюдські умови праці робітників, задіяних у Катарі на будівництві об’єктів до майбутнього мундіалю.

FIFA в той же день відкинула звинувачення ПАРЄ. "Ми з сумом відзначаємо, що останні події і рішення були або проігноровані, або неточно відображені в проекті резолюції ПАРЄ. Крім того, FIFA уже вжила низку заходів для покращення ситуації. Шкода, що жодна з цих ініціатив не була згадана в проекті резолюції", - йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті FIFA.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.