ЄС повинен рішучіше допомагати Україні і готуватись до зриву мінських угод

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 28.04.2015 20:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24938

Доводиться визнати, що російський тиран Владімір Путін має значну перевагу в конфлікті. Він розпалює війну або погоджується на перемир’я на власний розсуд. Він робить все, щоб лише Москва залишила за собою право вето в Україні.

Путін хоче мати вплив на зовнішню і оборонну політику Києва і поки що ніщо йому не перешкоджає йти до своєї мети.

Про це на сторінках Die Welt пише Крістоф Шильц, який зауважує, що дружні відносини між ЄС і Україною наразі стали дещо прохолоднішими.

Захід вважає, що Україна недостатньої швидко проводить реформи. А Україна вимагає від Європи оборонне озброєння для самозахисту від агресії Росії, безвізовий режим і введення миротворців, "які б могли зробити для встановлення миру значно більше, ніж обмежена в діях місія ОБСЄ".

Оглядач вважає, що всі ці вимоги Києва цілком виправдані. Але навряд чи ЄС задовольнить їх найближчим часом. Автор додає, що Німеччина грає ключову роль в зовнішній політиці ЄС. Тому саме Берлін повинен наважитися більше допомагати Україні, ніж він робив це до цього часу.

"Більше немає ніякої користі від того, щоб триматися за мінські домовленості, як за святиню, оскільки ситуація, нажаль, свідчить про те, що домовленості за крок від зриву і не принесуть Україні стабільного миру", - йдеться в статті.

Німецький оглядач радить ЄС готуватися до моменту, коли про мінські домовленості можна буде забути і потрібно буде допомогти Україні зміцнитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.