Більшовики від імені парламенту заявили, що не визнають Указу Президента

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.04.2007 22:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2494

Верховна Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на Указ Президента Віктора Ющенко про її розпуск.

За прийняття відповідного проекту Постанови «Про запобігання дій, що загрожують конституційному правопорядку й безпеці України» проголосувало 255 при необхідних 226 депутатів.

«(Рада доручає) посадовим особам й органам Верховної Ради в межах їхніх повноважень забезпечити діяльність парламенту згідно з календарним планом 3 сесії Ради 5 скликання й перспективним планом законодавчих робіт», - говориться в постанові.

Цією же Постановою депутати взяли до відома, що підстави для дострокового припинення повноважень парламенту відсутні, і що Президент повинен у цьому питанні діяти, керуючись винятково законом і Конституцією.

Також Рада вирішила прискорити підготовку законопроектів про основи внутрішньої й зовнішньої політики, згідно з Універсалом національної єдності і змін у закон про Кабінет Міністрів.

Крім того, депутати вирішили тимчасово, до прийняття Конституційним Судом рішення про можливість для позафракційних депутатів входити до складу коаліції, призупинити цей процес.

Цією же Постановою депутати доручили голові парламенту Олександру Морозу забезпечити участь представників Ради в роботі ініційованій Президентом конституційної комісії.

Також Рада доручила уряду забезпечити здійснення повноважень Кабміну.

Депутати звертають увагу органів центральної влади й місцевого управління, і офіційних засобів масової інформації на невідворотність юридичної відповідальності за видання й виконання злочинних наказів.

Крім того, Рада доручила Генеральній прокуратурі вчасно реагувати на факти порушення законності в цій сфері.

Як повідомлялося, 2 квітня Ющенко розпустив Раду й призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Від “Аратти”: цікаво, що означене засідання ВР під головуванням Мороза відбувалося лише у вузькому колі більшовицької коаліції та призначеного нею уряду.

Щоправда, обличчя Януковича й урядовців не світилися а ні ентузіазмом, а ні впевеністю. Скоріш навпаки, спостерігаючи цю картинку чомусь пригадався Янаєв із легендарним ГКЧП.

За деякими даними, нардепи-більшовики вирішили гратися у “законодавчі роботи” до кінця. Не виключено, що Україна побачить у телевізорах атракціон виносу колишніх разом із стільцями. Хоча ми сподіваємося, що до цієї ганьби не дійде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.