Агресивність Росії примусила НАТО створити сили швидкого реагування

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.04.2015 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24948

Сили надшвидкого реагування НАТО будуть готові стати до бою того ж дня, коли надійшло повідомлення про загрозу.

Про це повідомив командувач об’єднаних сухопутних сил НАТО Джон Ніхолсон у виступі під час конференції з питань протидії гібридній війні, яка проходить у коледжі НАТО в Римі.

Він зазначив, що до складу сил надшвидкого реагування увійшла низка найбільш ефективних бригад альянсу: британська, французька, німецька, голландська, польська, італійська, американська, іспанська, бельгійська.

"Я знаю кожен з цих підрозділів, знаю їхніх командирів. Це висококласні підрозділи з бойовим досвідом. Вони готові стати до бою вже сьогодні ввечері, якщо буде така потреба. До прикладу, в американському дивізіоні більше 70% бійців мають досвід участі у бойових діях", - наголосив він.

"Я переконаний у тому, що наші сухопутні підрозділи готові до протидії і в умовах звичайної війни, і в гібридній війні", - додав генерал.

Він наголосив, що такі сили створені альянсом через агресію Росії проти України – саме тоді з’явилася потреба мати мобільні підрозділи, які готові стати на захист будь-якого члена Альянсу. "Високий рівень готовності (військових сил) коштує дорого", - пояснив він причину того, що раніше в НАТО не було такої потреби.

Водночас генерал підкреслив, що наявність боєготовних сил здатна запобігти початку бойових дій.

"Швидкість дає нам можливість для пошуку дипломатичного рішення. Але якщо сили швидкого реагування прибувають надто пізно, коли ситуація вже погіршилася, ми гарантовано будемо вимушені воювати", - пояснив він, зазначивши також важливість якісної розвідки.

"Вважаю, що у випадку з Росією (агресією проти України) саме відсутність достатніх розвідданих та розрахунків стали причиною такого розвитку конфлікту", - додав генерал.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.