Російські бойовики заборонили діяльність міжнародної гуманітарної організації

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.04.2015 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24949

Прихильники самопроголошеної “ДНР” закрили офіси Міжнародного комітету порятунку, звинувативши його працівників у незаконній діяльності та шпигунстві.

Співробітники цієї організації з числа громадян США і ЄС без реєстрації та дозволу держорганів "ДНР" легалізували свою діяльність, створюючи офіси в Донецьку і інших містах "ДНР", наймаючи на роботу без договорів громадян "ДНР", ухиляючись від сплати податків до бюджету "ДНР", - заявили представники самопроголошеної "республіки".

Озброєні люди в масках провели обшук у донецькому офісі МКП.

Як виглядало, це були представники так званого "міністерства держбезпеки ДНР", каже кореспондент ВВС Том Баррідж, який перебуває на Донбасі.

Працівників МКП на певний час затримали, а згодом відправили на автобусі до Києва.

У комітеті поки не коментують цю подію.

Допомога біженцям

Російське агентство "Інтерфакс" цитує представника "міністерства держбезпеки" самопроголошеної "ДНР", який стверджує, що в офісі IRC знайшли пристрої для підслуховування.

Він також додав, що іноземні громадяни, які працюють в МКП, встановили контакт з представниками "ДНР", щоб отримувати інформацію про ситуацію в самопроголошеній республіці.

У МКП називають своєю місією допомогу людям, постраждалим в результаті конфліктів і катастроф. За заявою членів організації, на Сході України вони допомагали із засобами захисту та гігієнічними приладдям.

Міжнародний комітет порятунку було створено в 1942 році для допомоги біженцям в Європі, що рятувалися від нацистської Німеччини.

У 1945 році комітет надавав гуманітарну допомогу в Європі, зокрема - відкриваючи лікарні і центри для дітей.

З появою у 1946 році "залізної завіси" МКП почав допомагати переселенню біженців зі Східної Європи і продовжував це робити до закінчення "холодної війни".
На даний момент організація працює в більш ніж 40 країнах. Її очолює Девід Мілібенд - колишній міністр закордонних справ Великобританії та брат лідера британської Лейбористської партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.