Пропагандистська булька. Російських “Нічних вовків” в Німеччині немає

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 5.05.2015 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24955

Жоден з десяти мотоциклістів, який перетнув кордон Німеччини, не є членом клубу “Нічні вовки”, стверджують в німецькій поліції. Уряд країни не має наміру перешкоджати акції байкерів.

Серед російських байкерів, які перетнули кордон Австрії з Німеччною, немає членів клубу "Нічні вовки", заявив у понеділок, 4 травня, речник президії федеральної поліції у Потсдамі в інтерв’ю агентству dpa. За його словами, з десяти мотициклістів, яких ввечері у неділю, 3 травня, поліція зупинила на автомагістралі "Зальцбурґ-Мюнхен", жоден не є членом клубу. Йдеться лише про членів родин та симпатиків "Нічних вовків". Усі вони, як стверджує поліція, пред’явили чинні для в’їзду документи.

Нагадаємо, напередодні російські мотоциклісти, які здійснюють суперечливий мотопробіг до Берліна з нагоди 70-річчя перемоги над нацизмом, перебували у Відні. Увечері 3 травня, як зауважив речник президії управління поліції "Верхня Баварія - Північ", після перевірки документів поліцейські супроводили мотоциклістів до місця розташування у Мюнхені.

Уряд не перешкоджатиме акції байкерів

Федеральний уряд Німеччини не чинитиме перешкод російським мотоциклістам на шляху до Берліна, заявив у понеділок, 4 травня, речник уряду Штеффен Зайберт. "Уряд в принципі не перешкоджатиме, якщо люди хочуть вшанувати 70-річчя закінчення Другої світової війни", - наводить слова Зайберта агентство dpa.

Водночас міністерство закордонних справ підтвердило, що кільком особам з Росії було відмовлено у в’їзді в берлінському аеропорту "Шенефельд".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.