Військові США очікують падіння російського транспортника “Прогрес” 8 травня

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 5.05.2015 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24959

Вантажний корабель “Прогрес-М-27М” може зійде з орбіти 8 травня. Такі дані оприлюднив об’єднаний центр космічних операцій стратегічного командування США.

Згідно з опублікованими даними, корабель "Прогрес" увійде в щільні шари атмосфери і припинить існування приблизно в 16:30 за київським часом.

Військові вважають, що район падіння уламків знаходиться в точці з координатами 35 градусів північної широти і 113 градусів західної довготи, тобто поблизу тихоокеанського узбережжя США.

Раніше свої прогнози публікували й інші відомства. В Роскосмосі чекають падіння уламків в період з 5 по 7 травня.

Точне місце падіння уламків некерованого корабля, за словами представників відомства, можна визначити тільки за добу.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) прогнозують, що "Прогрес" зійде з орбіти 9 травня. У NORAD прогнозує падіння корабля в центральній частині Атлантичного океану приблизно в 1,6 тисячі км східніше Куби.

Ракета "Союз" з вантажним кораблем "Прогрес" стартувала з Байконура 28 квітня. Під час відділення корабля від третього ступеня ракети Центр управління польотами перестав отримувати телеметричну інформацію.

Спроби налагодити зв’язок з кораблем виявилися безуспішними. Очікується, що велика частина космічного корабля згорить під час проходження через земну атмосферу.

На МКС

У вівторок агентство Інтерфакс із посиланням на джерела в космічній галузі повідомило, що Центр управління польотами рекомендував екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС) економніше ставитися до змінних елементів систем життєзабезпечення через втрату "Прогресу".

Ця інформація не отримала офіційного підтвердження, однак джерело запевняє, що космонавтам доведеться "економити запас акумуляторних батарей, оскільки нові доведеться чекати до наступного вантажного корабля".

На борту корабля "Прогрес" було 2,5 тонни вантажів: 500 кілограмів палива, 50 - повітря, 420 - води, а також балони з киснем та апаратура. Матеріали - елементи для туалету, систем електроживлення, регенерації води, кондиціювання повітря та інших.

Експерти вважають, що екіпажу не доведеться голодувати. Як заявив льотчик-космонавт Сергій Крикальов "Російській службі новин", програма на МКС повинна зробити перерахунок, тому ніяких відхилень від встановленої норми у споживанні їжі і води не буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.