Більшовики відновили на керівництві ЦВК Ківалова-“Підрахуя”. На громадських засадах

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 3.04.2007 00:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2497

Верховна Рада України заборонила Кабінету міністрів виділяти гроші на проведення позачергових парламентський виборів.

Про це йдеться в ухваленій парламентом постанові «Про політичну ситуація, яка виникла у зв’язку з прийняттям неконституційного Указу Президента про достроковий розпуск парламенту від 2 квітня 2007 року». За таке рішення проголосував 261 із 261 народного депутата, зареєстрованого у сесійній залі.

Постановою забороняється виділяти кошти у зв’язку з тим, що згідно зі статтям 92 і 95 Конституції України асигнування на ці цілі мають бути передбачені шляхом внесення змін до держбюджету України на 2007 рік.

Крім того, згідно з постановою парламент визнає неприпустимим вчинення будь-яких дій, спрямованих на підготовку і проведення дострокових виборів.

Одночасно, другою Постановою, більшовики змінили склад ЦВК, поновивши склад під проводом Ківалова, відомого в народі поганялом “Підрахуй”.

Нагадаємо, що склад ЦВК під проводом Ківалова було звільнено у зв'язку із вердиктом Верховного Суду України про масові фальсифікації під час другого туру голосування по виборах Президента України у 2004 році.

Як повідомлялось, Президент України сьогодні підписав Указ про припинення повноважень парламенту. Згідно з документом позачергові вибори до ВР відбудуться 27 травня 2007 року.

Від “Аратти”: як на нас - у істеричному пориві більшовики, ухваливши Постанову щодо ЦВК, тим самим, не подумавши, поставили під сумнів й власну легітимність. Бо відновлення складу ЦВК Ківалова-“Підрахуя” ставить під питання результати виборів 2006 р., коли, власне й обиралася нинішня Верховна Рада. Скасування Постанови про призначення нинішнього складу ЦВК, як витікає із тексту Постанови, що відбулося “в результаті помилки”, робить фактично не легітимними її постанови, зокрема про визнання виборів такими, що відбулися й набуття повноважень діючими нардепами. Один Підрахуй - ціною усіх більшовицьких мандатів - це аж занадто оригінально. Якщо не сказати - смішно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.