На Майдані відновлять сцену Помаранчевої революції і розпочнуть виборчу кампанію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.04.2007 00:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2499

Лідер “Народної Самооборони” Юрій Луценко обіцяє, що від вівторка на Майдані знову стоятиме сцена помаранчевої революції

"З завтрашнього дня на цьому місці буде встановлена сцена Майдану, яка буде домокловим мечем над усіма тими, хто спробує зірвати демократичний виборчий процес і далі чіплятися своїми старими кігтями за насиджені крісла у Верховній Раді", - сказав Луценко під час брифінгу на Майдані, повідомляє "Українська правда".

Він наголосив, що за рік після виборів "жоден з тих політиків, які зараз проводять своє екстрене засідання по своєму порятунку, не зробив нічого з того, що обіцяв людям".

"Брехню, підкуп і зраду можна зупинити одним – демократичними виборами, в яких ми маємо брати участь разом і ми свято віримо в нашу спільну перемогу", - сказав Луценко.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко наголосила, що опозиційні сили "повністю узгодили, яким форматом йдуть на вибори".

"Ми будемо діяти як одна команда", - сказала вона, не уточнивши, чи формуватимуть вони спільний список на вибори.

Крім того, за її словами, опозиційні сили вже підписали "всі необхідні коаліційні угоди", які в тому числі регламентують їхню діяльність після перемоги на виборах.

"Нам більше не потрібно буде жодної години, щоб підписувати будь-які угоди. У нас все готово", - сказала Тимошенко.

Водночас Тимошенко запевнила, що опозиційні сили підуть на вибори двома демократичними колонами, так, як це було у 2002 році.

"В системі повної політичної координації і не поборювання демократичні сили ці вибори виграють", - сказала вона.

За словами пані Тимошенко, для старту нової виборчої кампанії жодних рішень Центрвиборчкому не потрібно, а оприлюднення Указу Президента про нові парламентські вибори відбудеться у вівторок.

Пряма мова:

В'ячеслав Кириленко, лідер "Нашої України":
"Згідно 106 статті чинної Конституції всі укази Президента є обов'язковими до виконання на всый території України. Ані Верховна Рада, ані голова Верховної Ради не можуть тлумачити конституційність чи неконституційність тих чи інших нормативно-правових актів, виданних Президентом України."

Юлія Тимошенко, лідер БЮТ:
"Якщо уряд України не буде фінансувати вибори це значить, що Президент буде приймати всі необхідні укази для забезпечення фінансування і застосовувати всі необхідні дії конституційні."

Юрій Луценко, лідер "Народної самооборони":
"Ми, об'єднана демократична опозиція, готові діяти спільно на парламентських виборах, пропонуючи нашим виборцям нові ідеї, нові рецепти, потому аби Україна стала сучасною, модерновою, незалежною державою. Я абсолютно переконаний, що на двох гілках влади законодавчої і виконавчої влади, де засіли старі круки, треба трусонути це дерево на народних виборах і посадити нормальні плоди, аби українці почували себе в сучасній правовій багатій заможній державі."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.