Польська компанія судиться з “Газпромом” через ціну на газ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.05.2015 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24995

Польська компанія PGNIG звернулася з позовом у Стокгольмський арбітраж до “Газпрому” і “Газпром експорту” з приводу цін на газ.

Про це йдеться у повідомленні польської компанії.

"Правління Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNIG) S.A. оголошує, що 13 травня 2015 року компанія викликала ВАТ "Газпром" і ТОВ "Газпром експорт" на арбітражний процес, що розглядається в Арбітражному суді Стокгольма", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що розмір позовних вимог і дата ухвалення рішення не можуть бути вказані на цьому етапі дебатів.

Як повідомило джерело агентства в "Газпром експорті", "сенсації тут немає, арбітраж передбачений стандартними контрактами, але переговори зазвичай тривають". Офіційно в російських компаніях ситуацію не коментують.

У листопаді минулого року PGNIG повідомила, що звернулася з вимогою до "Газпрому" і "Газпром експорту" переглянути ціну на газ, що поставляється російською компанією у рамках довгострокової угоди. Причиною перегляду, на думку PGNIG, являються істотні зміни, що спостерігаються на енергетичному ринку Європи останніми роками.

Період для можливих переговорів завершився на початку травня. Звернення компанії в арбітраж не унеможливлює продовження двосторонніх переговорів, йдеться у повідомленні, що підтверджує зроблені раніше заяви глави польської компанії Маріуша Завіши.

Як повідомлялося раніше, через напругу у відносинах з Росією польські підприємства намагаються зменшити свою залежність від газу з РФ. Найбільший хімічний концерн країни "Grupa Azoty" та нафтова компанія "PKN Orlen" повідомили, що вони закуповують менше блакитного палива в нафтогазовій компанії PGNiG, а більше - в Німеччині.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.