У Кремлі спростовують те, що вже всім очевидно

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 14.05.2015 18:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25000

В адміністрації президента Росії назвали “голослівною” заяву президента Петра Порошенка про присутність російських військ на сході України.

Російські танки на параді 9 травня. Донецьк

Подібні голослівні звинувачення без будь-якої конкретики, без будь-яких доказів, м’яко кажучи, не сприяють нічому в позитивному плані", - сказав речник президента РФ Дмітрій Пєсков.

Петро Порошенко в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF заявив, що на сході України перебувають приблизно 11 тисяч російських військовослужбовців.

Український президент також стверджує, що Росія нарощує чисельність свого неофіційного контингенту на Донбасі, що викликає стурбованість у Києві.

У той же час пан Порошенко запевнив, що Київ не збирається відновлювати бойові дії в Донбасі, оскільки врегулювати конфлікт за допомогою сили неможливо.

Напередодні країни НАТО закликали Росію дотримуватися норм міжнародного права і припинити " навмисну дестабілізацію" ситуації на сході України.
РФ послідовно спростовує свою причетність до конфлікту на сході України.

Загроза Маріуполю

Український президент в інтерв’ю німецькому телеканалу пояснив, що пріоритетним завданням для Збройних сил є зміцнення обороноздатності, оскільки самопроголошені республіки Донбасу можуть спробувати відбити шлях до Криму і взяти Маріуполь.

Заява пана Порошенка пролунала на тлі висловлювань зарубіжних дипломатів, які закликали українського президента не відновлювати бойові дії на Сході.

Зокрема, на необхідності врегулювати конфлікт виключно мирним шляхом цього тижня заявив держсекретар США Джон Керрі.

Побоювання іноземних політиків пов’язані з нещодавнім виступом Порошенко, в якому він пообіцяв відновити контроль над аеропортом Донецька, де торік йшли запеклі бої українських військових з озброєними прихильниками самопроголошеної "ДНР".

У "ДНР", яка контролює зараз аеропорт, розцінили це як готовність до нападу.

У четвер в Україні розпочала роботу оціночна місія ЄС з аналізу ситуації на Донбасі, про яку сторони домовились під час саміту Україна-ЄС.

Петро Порошенко під час зустрічі із головою Європейської Ради Дональдом Туском в Аахені сказав, що Україна потребує більшої координації дій у питаннях мирного врегулювання та виконання Мінських домовленостей між Європейським Союзом та США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.