Прем’єр прокоментував скандал з Боровиком

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.05.2015 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25003

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що перший заступник міністра економіки Саша Боровик пішов з уряду через конфлікт з міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом

Про це він сказав у Верховній Раді під час Години запитань до уряду, відповідаючи на запитання народного депутата Павла Кишкаря (фракція “Самопоміч”) з приводу того, що в уряді відбуваються конфлікти, зокрема ситуація із Боровиком, і при цьому втрачаються хороші спеціалісти.

Яценюк зазначив, що в уряді дуже серйозно працюють над кадровим резервом і кадровим потенціалом. Він додав, що об’єктивно прем’єр відповідає “за все - міністр посварився зі своїм радником, радник посварився із секретарем”. “Ок, я готовий нести відповідальність. Це компетенція виключно міністра, і міністр прийняв таке рішення. Я поважаю таке рішення”, - зазначив Яценюк.

За його словами, якщо Боровик хоче працювати на Україну, то “наші двері відкриті навіть не дивлячись на те, що у вас є якісь непорозуміння з міністром”.

Яценюк запропонував Боровику прийти до нього на розмову.

Як повідомлялося раніше, перший заступник міністра економіки України Боровик раніше заявив, що залишає Кабмін через конфлікт із прем’єром Яценюком.

14 травня Міністерство економічного розвитку і торгівлі розірвало відносини з радником міністра Боровиком, якого у лютому було представлено як кандидата на посаду першого заступника.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус узяв на себе відповідальність за звільнення Боровика.

«Запевняю, що усі мої призначення і звільнення - моя особиста відповідальність. Без дзвінків ззовні і без тиску. У нас відмінна команда», - заявив Абромавичус.

Довідка. На початку березня президент України Петро Порошенко надав українське громадянство кандидату на посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Боровику.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.