Ситуація на фронті: російські бойовики не припиняють вогонь

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.05.2015 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25007

Ситуація вздовж лінії розмежування залишається напруженою.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Загарбники не припиняли здійснювати збройних провокації.

З 18.00 годин 14 травня бандити у військовій формі обстрілювали наші позиції та мирні населені пункти на Донецькому напрямку. Під вогонь артилерії та мінометів різних калібрів, кулеметів та іншої зброї, потрапили Опитне, Авдіївка, Піски, шахта Бутовка, Карлівка, Старогнатівка. Танки, зенітні установки, артилерія, міномети та гранатомети вели вогонь безпосередньо по населеному пункті Авдіївка.

В районі Луганська з гранатометів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь по Щастю, Трьохізбенці, Сокільниках та Станиці Луганській.

З стрілецької зброї, гранатометів та снайперських гвинтівок прихильники так званого Руського миру стріляли по багатостраждальному Широкиному.

На Артемівському напрямку вівся вогонь з великокаліберних кулеметів по Кірово та Ленінському.

Зафіксовано проліт безпілотників противника в районі населених пунктів Мангуш, Широкине, Чермалик, Ялта.

Сьогодні на Маріупольському напрямку в Широкиному загарбники розпочали обстріли з снайперських гвинтівок. Потім бандити використовували артилерію, міномети заборонених калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку найспекотніше було у Кримському. Тут по нашим позиціям стріляв танк, БМП, міномети, гранатомети, кулемети, зенітні установки. По Станиці Луганській, Сокільниках та Щастю злочинці вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів, та стрілецької зброї.

На Артемівському – з автоматичного гранатомету поборники існуючого лише у їхній хворобливій уяві так званого “Руського миру” вели вогонь по Кірово, а у Попасній стріляв снайпер. Міномети та артилерія бандитів, заборонених Мінськими домовленостями калібрів вели вогонь по Луганському, Лозовому та Світлодарську.

По Піскам та Опитному стріляли міномети та БМП.

Щодня наші інженери розміновують населені пункти та місця дислокації військових частин. Загарбники дуже ретельно готували Українські міста і села до знищення, щоб заявити про те, що жодних думок про процвітання Донбасу в них не було. В середньому за добу інженерними підрозділами ЗС України знищується до 200 вибухонебезпечних предметів. Ми розміновуємо, ремонтуємо, допомагаємо. Бандити ж нищать, вбивають, руйнують.

За оперативної інформацією днями загарбники займатимуться своєю звичною справою кінематографа. Представників місії ОБСЕ буде запрошено у населені пункти на передовій, де заздалегідь бандити підготують сценарій, за яким все виглядатиме так, ніби українська сторона веде провокаційний вогонь по їхнім позиціям, а не навпаки. Хочеться вірити, що місія уважно вивчить питання, і об’єктивно надасть інформацію.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.