Черговий доказ російської агресії: при спрбі захопити стратегічний об’єкт затримано двох російських диверсантів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2015 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25010

Українська влада повідомила про затримання на Луганщині двох російських спецпризначенців. У Генштабі заявляють, що російські військові намагалися захопити міст у місті Щастя.

Російські військові поки не прокоментували ці повідомлення, а представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" заявили, що полонені служать у міліції "ЛНР", повідомляє BBC.

Напередодні представник адміністрації президента України Андрій Лисенко заявив, що в суботу українські військові затримали двох військовослужбовців Головного розвідувального управління Генштабу російських збройних сил (ГРУ).

"Факт затримання був. Двоє російських військовослужбовців затримані, з ними працюють наші оперативники", - сказав пан Лисенко.

Перед тим про затримання двох співробітників ГРУ повідомили представники українського добровольчого батальйону "Айдар", а лікар батальйону назвав імена полонених - Олександр Александров та Євген Єрофеєв.

Згодом в інтернеті з’явилося відео, на якому зафіксований допит одного із затриманих військових.

Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в коментарі ВВС Україна підтвердив автентичність оприлюдненого відео.

У Генштабі в понеділок анонсували брифінг, присвячений затриманню російських військових.

"Стратегічний міст"

У неділю ввечері Владислав Селезньов в ефірі "5 каналу" сказав, що російські спецпризначенці намагалися захопити стратегічний міст у Щасті.

"Вони отримали інформацію, що нібито підрозділи ЗСУ, які перебували на території населеного пункту Щастя, а також біля Луганської ТЕС, залишили свої позиції. І вони таким чином намагалися захопити стратегічний міст в районі цього населеного пункту", - сказав пан Селезньов.

За його словами, під час розмінування території троє російських військовослужбовців потрапили в засідку українських військових.

"Стався бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади, а також військовослужбовці батальйону "Айдар", - додав пан Селезнев.

Він також зазначив, що під час збройного зіткнення загинув один український військовий - боєць 92-ї бригади.

Допит

У неділю в інтернеті був поширений відеозапис, на якому зафіксований допит одного з полонених.

Молодий чоловік, що лежить на лікарняному ліжку, називає себе сержантом Олександром Александровим і каже, що служить за контрактом у третій бригаді спецпризначення ГРУ в Тольятті. Своїм командувачем він називає Євгена Єрофеєва.

За його словами, вони здійснювали розвідувальну місію у складі групи з 14 людей, були виявлені українськими військовими і під час відступу отримали поранення.

Владислав Селезньов в коментарі ВВС Україна підтвердив, що на відео дійсно затриманий військовослужбовець РФ Олександр Александров.



Водночас заступник командувача міліції самопроголошеної "Луганської народної республіки" Сергій Козлов заявив Луганському інформаційному центру, що Александров і Єрофеєв служать у міліції "ЛНР" і були захоплені 16 травня під час нападу українських військових на міліцейський пост.

Українська влада і країни Заходу неодноразово звинувачували російську владу у наданні військової допомоги сепаратистам на сході України і прямій військовій участі у конфлікті.

Москва заперечує ці звинувачення. Президент Путін кілька разів заявляв, що на сході України немає регулярних російських військ, лише добровольці.

Однак за рік війни на Донбасі спостерігачі зібрали багато прямих і непрямих свідчень присутності російських військ в Україні. Це інтерв’ю самих військових, і фотографії, і зразки підбитої військової техніки, і свідчення полонених, і похорони російських військових, що загинули в Україні.

12 травня соратники російського опозиціонера Бориса Нємцова представили доповідь "Путін. Війна", підготовкою якого займався політик.

Згідно з документом, в боях на сході України у серпні минулого і на початку цього року загинули щонайменше 220 російських солдатів.

Загалом, за даними ООН, під час конфлікту загинули понад шість тисяч людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.