У Сімферополі поліція затримала 60 учасників кримсько-татарського автопробігу

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.05.2015 18:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25013

На автостанції «Західна» у Сімферополі співробітники силових спецпідрозділів затримали близько 60 учасників автопробігу, присвяченого Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Як стало відомо, неповнолітніх учасників автопробігу поліція, за попередніми відомостями, відпустила. Решту відвезли в райвідділ на вул. Павленка.

«Автобус битком набили нашими хлопцями і повезли у райвідділ. Вантажили, як худобу», – розповів Крим.Реалії один з очевидців.

«Кому заважає наша акція? Ми просто хотіли з Сімферополя в Бахчисарай поїхати, з прапорами. Ми збиралися зустрітися, помолитися і роз’їхатися по домівках, Мабуть, ми комусь заважаємо і псуємо картинку їх «щасливого» Криму», – повідомив один з учасників автопробігу.

Рух на цій ділянці дороги, раніше заблокований автозаками, відновлено.

У кримській поліції подію не коментують.

18 травня – День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

З нагоди цієї трагічної дати в мечетях Криму пройшов молебень, в кримському селищі вшановували пам’ять жертв депортації віршами.

Щорічно в Криму з нагоди річниці Дня депортації проходили масові заходи, в тому числі траурний мітинг в центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року, проведення подібних акцій в центрі Сімферополя заборонили. В цьому році Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.

Окупаційна влада Криму заявила, що проводитиме заходи з нагоди цієї дати у «новому форматі».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.